escort escort

Наградата на Светскиот самит за мобилни апликации - Македонија
2014
 
 
Почетна arrow WSA Macedonia 2007 arrow Процес
Процесот на Наградата на Светскиот самит Испечати Е-пошта
Чекор бр. 1: Пријавување на натпреварот
Фирмите, институциите и организациите регистрирани во Република Македонија, односно граѓаните на РМ ги пријавуваат производите/проектите за кои сметаат дека го претставуваат најдоброто од македонските е-содржини во една од осумте категории на Наградата, следејќи ги правилата на натпреварот. Пријавите се примаат преку интернет до 31 мај 2007 година.

Чекор бр. 2: Оценување
Жирито за македонскиот избор на Наградата на Светскиот самит се состои од истакнати претставници на професии релевантни за натпреварот, односно стручни лица вклучени во развојот на информатичкото општество во Македонија.

За секоја од категориите во рамките на жирито се формира комисија која одбира еден производ/проект кој го смета за најдобар пример на е-практика во Македонија во таа категорија, според поставените критериуми . Осумте победници на натпреварот за Наградата на Светскиот самит за Македонија 2007, односно по еден производ/проект од секоја категорија, ќе бидат македонски кандидати за глобалната Награда на Светскиот самит.

Чекор бр. 3: Прогласување на победниците
Оценувањето, изборот и јавното прогласување на победниците ќе се случи во првата половина на јуни 2007 година на гала-јавен настан.

Чекор бр. 4: Пријавување на номинациите од Македонија
Победниците на македонскиот избор на Наградата на Светскиот самит ќе бидат пријавени како претставници на земјата на светскиот натпревар. Процесот на пријавување на номинациите и испраќање на номинациските материјали до глобалниот организатор во Салцбург ќе биде под водство и во организација на Фондацијата Метаморфозис.

Чекор бр. 5: Големото жири на Наградата на Светскиот самит
Оваа година Големото жири на Наградата на Светскиот самит ќе заседава во Хрватска, кон крајот на август или во почетокот на септември 2007 година. Членовите на Големото жири од номинациите од 168 земји-учеснички ќе одберат по пет производи/проекти за секоја од осумте категории, кои ќе бидат претставени како примери на најдобра пракса на светско ниво.

Чекор бр. 6: Прогласување на победници за Наградата на Светскиот самит 2007 на светско ниво
Кон крајот на 2007 година ќе се одржи гала-приредба на доделување на Наградата на Светскиот самит. Во 2003 и 2005 година овие приредби беа одржувани во рамките на Светскиот самит за информатичко општество во Женева, односно Тунис.

Чекор бр. 7: Изложби и др. јавни настани
По прогласувањето и доделувањето на Наградите на Светскиот самит, до почетокот на наредниот круг натпревари во 2009 година низ целиот свет ќе се одржуваат изложби и јавни настани поврзани со Наградата, на кои преку претставување на победничките проекти ќе се промовира важноста на дигиталните содржини и креативноста.

 
© 2019 wsa.org.mk
Powered by [Joomla!]

Order Cheap Sildalis Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Clomid Online
Order Cheap Brand Cialis Online
Buy Cheap Cialis Black Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
generic viagra cialis levitra cheap
how to buy viagra in canada online
prednisone online kopen
cialis one day online
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Clomid Online