escort escort

Наградата на Светскиот самит за мобилни апликации - Македонија
2014
 
 
Почетна arrow WSA Macedonia 2007 arrow Вести arrow Одбрани македонските претставници за Наградата на Светскиот самит
Одбрани македонските претставници за Наградата на Светскиот самит Испечати Е-пошта
Мултидисциплинарното Жири на Наградата на Светскиот самит за информатичко општество Македонија ги одбра македонските претставници на глобалниот натпревар.

 

Жирито се состана на 5 јуни во Стопанската комора на РМ, кога беа извршени и презентации на поголем дел од проектите-кандидати. Жирито продолжи со дебата за изборот по електронски пат која заврши со уште еден дополнителен состанок на 8 јуни во просториите на Метаморфозис. По тој состанок беа донесени крајни одлуки за победниците во сите осум категории:

Категорија Македонски кандидат за глобалниот избор*
Организација или институција Директни
врски

(линкови)
Вид
е-владеење АpplyOnLine Агенција за држ. службеници линк Веб
е-здравство Детско здравје НО Детска насмевка линк Веб
е-наука Мобилен сервер за глобален мониторинг Борис Секирарски линк Веб
е-учење Едукативен ЦД-РОМ Бојан и Јана во светот на игрите
Визијанет и Метаморфозис линк ЦД
е-забава Каде вечер Мартекс линк Веб
е-култура Портал: Дигитизација на националното наследство Институт за информатика при ПМФ линк Веб
е-бизнис Национален портал за туризам Exploring Macedonia линк Веб
е-вклучување Портал за пристапна ИТ ЗГ Отворете ги прозорците линк Веб

 

Дополнително, Жирито донесе одлука за решителна осуда на сите кои ги користат е-содржините за промовирање омраза (расна, верска, етничка, хомофобија, мизогинија) и други криминогени појави, повикувајќи на подигање на свеста и кај јавноста и кај авторите на е-содржини кои треба да бидат свесни дека со учеството во медиумскиот простор покрај привилегиите повлекува и одговорности.

 

* Организаторите и жирито на Наградата на Светскиот самит за Македонија немаат контрола врз содржините на горенаведените веб-сајтови (надвор од доменот wsa.org.mk) и нивното учество во натпреварот не повлекува одобрување на сите содржини кои се објавени или во иднина ќе бидат објавени на нив.

 
< Претходно   Следно >
© 2019 wsa.org.mk
Powered by [Joomla!]

Order Cheap Sildalis Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Clomid Online
Order Cheap Brand Cialis Online
Buy Cheap Cialis Black Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
generic viagra cialis levitra cheap
how to buy viagra in canada online
prednisone online kopen
cialis one day online
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Clomid Online