escort escort

Наградата на Светскиот самит за мобилни апликации - Македонија
2014
 
 
Почетна arrow WSA Macedonia 2007 arrow Жири
Жирито за Наградата на Светскиот самит 2007 Испечати Е-пошта

Жирито за Наградата на Светскиот самит за информатичко општество за 2007 година го сочинува мултидисциплинарна група составена од експерти, активисти и други дејци од образовниот, владиниот, деловниот и граѓанскиот сектор кои секој во својата област работат на развој на информатичко општество во Македонија.

Составот на Жирито по категории е:

е-Владеење

 • Анита Војновска, еко.нет.мк
 • Борче Маневски, ОБСЕ
 • м-р Зденка Николовска, УСАИД е-школо
 • Зоран Јаневски, консултант за ИКТ
 • Јован Петров, Фондација Метаморфозис
 • Љубомир Трајковски, Трајковски и партнери
 • Оливер Мусовиќ, уметник
 • Роберто Беличанец, Центар за развој на медиуми
 • д-р Сашо Јосимовски, Економски факултет
 • Сузана Ахмети-Јањиќ, УНДП

е-Здравство

 • Александар Угриновски, Агенција за државни службеници/КИТ
 • д-р Ана Мадевска Богданова, Институт за информатика при ПМФ
 • Афродита Гоцевска, Визијанет
 • д-р Валентина Гечевска, Машински факултет
 • Васко Кроневски, Некстсенс/МАСИТ
 • м-р Зденка Николовска, УСАИД е-школо
 • Игор Димитровски, Фонд за здравство
 • Љупчо Тагасовски, Македонија се поврзува
 • Мери Кучера Илиевска, Оракл
 • Мустаф Јонузи, Дигитален клуб Камењане
 • м-р Роберт Алаѓозовски, Контрапункт/Темплум
 • Филип Стојановски, Метаморфозис

е- Учење

 • Александар Угриновски, Агенција за државни службеници/КИТ
 • м-р Беким Фетаји, Универзитет на ЈИЕ
 • д-р Валентина Гечевска, Машински факултет
 • Васко Кроневски, Некстсенс/МАСИТ
 • м-р Лејла Абази-Беџети, Универзитет на ЈИЕ
 • Лидија Крстевска Дојчиновска, ЗГ Отворете ги прозорците
 • Марија Савовска, Акција здруженска
 • Оливер Мусовиќ, уметник
 • д-р Сашо Јосимовски, Економски факултет
 • д-р Сузана Лошковска, ФЕИТ

е-Забава

 • м-р Ане Тунтев, ПМФ
 • Анита Војновска, еко.нет.мк
 • Афродита Гоцевска, Визија нет
 • м-р Беким Фетаји, Универзитет на ЈИЕ
 • Борче Маневски, ОБСЕ
 • Васко Кроневски, Некстсенс/МАСИТ
 • Лидија Крстевска Дојчиновска, ЗГ Отворете ги прозорците
 • Роберто Беличанец, Центар за развој на медиуми

е-Култура

 • Александар Угриновски, Агенција за државни службеници/КИТ
 • Афродита Гоцевска, Визијанет
 • м-р Беким Фетаји, Универзитет на ЈИЕ
 • Виолета Глигоровска, ФИООМ
 • м-р Лејла Абази-Беџети Универзитет на ЈИЕ
 • Лидија Крстевска Дојчиновска, ЗГ Отворете ги прозорците
 • Оливер Мусовиќ, уметник
 • д-р Сузана Лошковска, ФЕИТ

е-Наука

 • м-р Ане Тунтев, ПМФ
 • м-р Беким Фетаји, Универзитет на ЈИЕ
 • д-р Валентина Гечевска, Машински факултет
 • м-р Лејла Абази-Беџети, Универзитет на ЈИЕ
 • Мери Кучера Илиевска, Оракл
 • Мустаф Јонузи, Дигитален клуб Камењане
 • м-р Роберт Алаѓозовски, Контрапункт/Темплум
 • д-р Сузана Лошковска, ФЕИТ
 • Филип Стојановски, Фондација Метаморфозис

е-Бизнис

 • Анита Војновска, еко.нет.мк
 • Виолета Глигоровска, ФИООМ
 • м-р Зденка Николовска, УСАИД е-школо
 • Зоран Јаневски, консултант за ИКТ
 • Игор Димитровски, Фонд за здравство
 • Јован Петров, Метаморфозис
 • Марија Савовска, Акција здруженска
 • д-р Сашо Јосимовски, Економски факултет

е-вклучување

 • м-р Ане Тунтев, ПМФ
 • Ѓоре Димов, Здружение на слепи Велес
 • Јован Петров, Фондација Метаморфозис
 • Марија Савовска, Акција здруженска
 • Мустаф Јонузи, Дигитален клуб Камењане
 • м-р Роберт Алаѓозовски, Контрапункт/Темплум
 • Роберто Беличанец, Центар за развој на медиуми
 • Сузана Ахмети-Јањиќ, УНДП
 • Тони Пајдаков, Здружение на слепи Велес

 

 

 
© 2019 wsa.org.mk
Powered by [Joomla!]

Order Cheap Sildalis Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Clomid Online
Order Cheap Brand Cialis Online
Buy Cheap Cialis Black Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
generic viagra cialis levitra cheap
how to buy viagra in canada online
prednisone online kopen
cialis one day online
levitra generico vendita online
where to buy viagra nz
prednisone purchase canada
cheap viagra cialis levitra
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Viagra Super Active Online
Buy Cheap Clomid Online